(untitled) (مجله دانش و تندرستي در علوم پایه پزشکی, 2010)
مقدمه: آنفلوانزاي پاندميک H1N1 يک بيماري عفوني حاد تنفسي است که باز ترکيبي از دو نوع ويروس آنفلوانزاي نوع A است. این مطالعه با هدف شناسایی عوامل خطر ابتلا به این بیماری نوپدید انجام شده است.مواد و روشها: در اين مطالعه مورد شاهدی، 18 مورد مثبت آنفلوانزاي پاندميك H1N1 بهعنوان مورد و 72 بيمار بخشهاي ارتوپدي، ارولوژي، جراحي و زنان در فاصله زماني 15 مرداد تا 30 آذر 88 بهطور تصادفي بهعنوان شاهد انتخاب شدند. دادهها از طریق یک فرم و توسط دو نفر پرستار با تجربه جمعآوری شدند. دادهها وارد نرمافزار SPSS شده و با استفاده از آزمونهای t مستقل و کای اسکوئر مورد تحلیل قرار گرفتند.نتایج: بین ابتلا به آنفلوانزای پاندمیک H1N1 و سابقه سفر داخلی، تماس با بیمار مبتلای آنفلوانزایی، بیماریهای تنفسی، دیابت، ارتباط معنادار نشان داده شد (05/0P<) و با سابقه سفر خارجی، عفونت ثانویه، بیماری قلبی، پرفشاری خون، بیماری قلبی، بیماری عصبی، سابقه واکسیناسیون رابطه معناداری مشاهده نشد (05/0P>).نتیجهگیری: افراد دارای بیماریهای زمینهای بهخصوص بیماریهای تنفسی، دیابت، بیماری قلبی و دارای عفونتهای ثانویه با احتمال بسیار زیادی در مقابل ابتلا و مرگ ناشی از آنفلوانزای پاندمیک H1N1 حساسیت دارند