(untitled) (مجله دانش و تندرستي در علوم پایه پزشکی, 2009)
مقدمه: متوسط طول عمر در قرن اخیر در حال افزایش میباشد و در حال حاضر، حدود 7% از جمعیت دنیا را افراد بالای 65 سال تشکیل میدهند. تداوم و نگهداری سطح بالای کیفیت زندگی با افزایش سن از جمله نگرانیهای بهداشت عمومی میباشد. در همین راستا افزایش کیفیت و سالهای زندگی توأم با سلامت از اهداف مهم انسان سالم تا سال 2010 میباشد.مواد و روشها: این مطالعه یک مطالعه مداخلهای برای ارزشیابی تأثیر مداخله آموزشی در ارتقاء کیفیت زندگی سالمندان ساکن آسایشگاه کهریزک میباشد. در این مطالعه یک نمونه 60 نفری از سالمندان سنین 60 تا 85 پرسشنامه SF-36 را قبل و ده هفته پس از مداخله تکمیل نمودند. پایایی پرسشنامه با استفاده از روش بازآزمایی سنجیده شد. نتایج با استفاده از آزمون t و کای- دو تجزیه و تحلیل شدند.نتایج: بر اساس نتایج مطالعه حاضر، مداخله آموزشی تاًثیر معناداری در تمام ابعاد کیفیت زندگی از قبیل: عملکرد جسمانی (05/0>P)، محدودیت نقش جسمانی (00001/0>P)، درد بدنی (001/0>P)، سلامت عمومی (01/0>P)، نیروی حیاتی (008/0>P)، عملکرد اجتماعی (001/0>P)، محدودیت نقش روانی (00001/0>P) و سلامت روان (03/0>P) داشته است. نتیجهگیری: برنامههای آموزش بهداشت تأثیر مثبتی در ارتقاء کیفیت زندگی دارند. بنابراین توصیه میگردد برنامه آموزش بهداشت را در مداخلات ارتقاء کیفیت زندگی بهکار بندیم.