(untitled) (مجله دانش و تندرستي در علوم پایه پزشکی, 2009)
مقدمه: سرکه سیب یک ترکیب آنتیاکسیدان است و دارای مصارف دارویی زیادی میباشد. در این مطالعه اثرات سرکه سیب بر تعدادی از عوامل خطر بیوشیمیایی و پیشرفت آترواسکلروز در خرگوشهای هایپرکلسترولمیک بررسی شده است. مواد و روشها: 32 خرگوش نر نیوزیلندی بهطور تصادفی به 4 گروه تقسیمبندی شدند: گروه رژیم معمولی، گروه رژیم پرکلسترول (1% کلسترول)، گروه رژیم پرکلسترول (1% کلسترول) و ml 5 سرکه سیب، گروه رژیم پرکلسترول (1% کلسترول) و ml 10 سرکه سیب. فاکتورهای MDA (مالون دی آلدئید)، oxLDL (LDL اکسید شده)، فیبرینوژن، فاکتور هفت (VII) و آپولیپوپروتئینهای A و (ApoA, ApoB) B، قبل از مداخله و در انتهای دوره (2 ماه) اندازهگیری شدند. در انتهای مطالعه، تشکیل رگه چربی در آئورت با استفاده از متد چکانوف در همه گروهها تعیین و بررسی شد.نتایج: مصرف هر دو دوز سرکه سیب موجب کاهش معنادار در سطح فاکتورهای فیبرینوژن، oxLDL، MDA، ApoB/ApoA، ApoB نسبت به گروه رژیم پرکلسترول شدند (05/0>P) ولی تأثیری بر ApoA نداشتند (05/0<P). همچنین مصرف سرکه سیب به ميزان زيادي موجب كاهش ضايعه در ديواره آئورت نسبت به گروه پركلسترول شد.نتیجهگیری: نتایج این مطالعه پیشنهاد کننده تأثیر حمایتی مصرف سرکه سیب (بهعنوان یک آنتی اکسیدان) بر روی برخی از عوامل خطر آترواسکلروز میباشد.