(untitled) (مجله دانش و تندرستي در علوم پایه پزشکی, 2015)
مقدمه: استافیلوکوک عامل عمده عفونت‌هاي اكتسابي از بيمارستان و جامعه محسوب مي‌شود. اين باكتري واجد يك سیستم تنظیم‌کننده گلوبال (accessory gene regulator) است که در تنظیم تعداد بیشماری از عوامل کلونیزاسیون و بیماری‌زایی و مقاومت آنتی‌بیوتیکی نقش دارد. استافيلوكوك همچنين چهار پلی پپتید اصلي دارد كه متغیر بودن توالي‌هاي آن باعث می‌شود تا حداقل چهار گروه agr در استافیلوکوک اورئوس ايجاد شود. هدف اين مطالعه تعيين ارتباط الگوي آنتي‌بيوگرام با الگوي agr تايپ ايزوله‌ها مي‌باشد.مواد و روش‌ها: در اين مطالعه، شناسايي استافیلوکوک اورئوس مقاوم متی‌سیلین از زخم‌های سوختگی با روش فنوتيپي و ژنوتيپي انجام گردید. همچنين الگوی مقاومت به آنتی‌بیوتیک‌های تایجی سیلین (TGC)، سیپروفلوکساسین (CIP)، اریترومایسین (E)، کلوگزاسیلین (CX)، کلیندامایسین (CD)، ایمی پنم (IMI)، کوتریموکسازول (SXT)، کانامایسین (K)، تیکوپلانین(TEC) ، جنتامایسین (GM)، موپیروسین (MUP) و سفتریاکسون (CTR) نيز تعيين شد. agr تایپ‌ها با روشagr -locus PCR and ScaI RFLP انجام شد و با استفاده از نرم‌‌افزارSPSS ارتباط مقاومت آنتی‌بیوتیکی با agr تایپ مشخص شد.نتایج: در اين مطالعه تعداد 76 جدایه MRSA بررسي گردید. الگوی agr تایپ‌ها به‌ترتیب 6/75% تایپ I، 2/8% تایپ II، 4/5% تایپIII و 8/10% تایپ IV بود. مقاوم‌ترین agr تایپ نسبت‌به آنتی‌بیوتیک‌ها مربوط‌به تایپ I می‌باشد. از نظر آماری ارتباط معنی‌داری بین هر agr تایپ با آنتی‌بیوتیک‌ها مشاهده نشد و فقط بین آنتی‌بیوتیک‌های CX،E ،CTR ،SXT ،GM ،CIP و کلیه تایپ‌های agr رابطه معنادار وجود داشت (05/0P≤).نتیجه‌گیری: ارتباط معناداري بین هر agr تایپ و مقاومت آنتی‌بیوتیکی مشاهده نشد ولی مشاهده ارتباط معنی‌دار بین مقاومت تعدادی از آنتی‌بیوتیک‌ها با کلیه تایپ‌های agr احتمالاً مربوط‌به تعداد و منبع جداسازی باکتری یا مصرف بیش از اندازه این آنتی‌بیوتیک‌ها می‌باشد با‌توجه به اینکه لوکوس agr جزو ژن‌های بالا دستی می‌باشد لذا ممكن است با به‌کارگیری سیستم كروم سنسينگ بیشترین مقاومت دارویی را ایجاد کند.