(untitled) (مجله دانش و تندرستي در علوم پایه پزشکی, 2022)
داروی مزالازین MSZ)، 5-آمینو-2-هیدروکسی بنزوئیک اسید)یک داروی ضد التهاب است ،که معمولاً برای درمان کولیت اولسراتیو خفیف تا متوسط فعال به دلیل فعالیت زیستی آن در سلولهای روده استفاده می شود. این مطالعه با هدف ایجاد یک سیستم رهایش پایدار جدید برای مزالازین (MSZ) با تهیه کمپلکس در هم جای β-سیکلودکسترین (β-CD) با نانوذرات کیتوزان (CS) انجام شده است مواد و روش‌ها: کمپلکسهای درهمجای داروی مهمان MSZ با میزبان β-CDوکمپلکسMSZ/β-CD اصلاح شده توسط نانوذرات کیتوزان (CS) تهیه شدند و ويژگی آنها بوسيله کاربرد روشهای اسپکتروسکوپی UV-Vis و FTIR و 1HNMR و SEM بررسی شدند. محاسبات روابط تشكيل كمپلكسهاي اصلاح شده و كاربرد آنها با استفاده از آناليز داده هاي اسپكتروسكوپيUV-Vis انجام شد. نتایج: بررسی فاز انحلالپذیری برای داروی MSZ در میزبان بتاسیکلودکسترین طبق روش هیگوچی و کانرز[1] انجام شد و برای آنها از نوع مدل نمودار AL مانند دیاگرام فاز انحلالپذیری هیگوچی وکانرزM − 1 462/696 Kstab = محاسبه شد. خاصیت آنتیاکسیدانی داروی MSZبا β-CD بوسیله سینتیک حذف رادیکال آزادDPPH ˙ در مقایسه داروهای MSZ آزاد، MSZ/β-CD، MSZ/β-CD-CS، به دلیل افزایش حلالیت کمپلکس دارویی افزایش یافت. نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد که بر اساس پارامترهای بهینه سازی شده، نانوذرات کمپلکس MSZ/β-CD-CS، به عنوان نانو کره هایی با اندازه ذرات کوچک و بازده بالا بارگیری دارو شناخته می شوند. به طور حتم، نانوذرات MSZ/β-CD-CS پتانسیل گسترده ای برای توسعه سیستم جدید انتقال داروی MSZ با مشخصات رهایش پایدار به نمایش گذاشته اند.