(untitled) (مجله دانش و تندرستي در علوم پایه پزشکی, 2022)
مقدمه: از عوامل لازم برای نعوظ موفق عملکرد صحیح سیستم عصبی، هورمونی، روانی و شریانی است.یکی از مشکلات بیماران دچار مالتیپل اسکلروزیز (MS)اختلال نعوظ است که به دلیل تخریب مسیرهای عصبی ایجاد می شود. این مطالعه به عنوان اولین پژوهش با هدف اثربخشی روغن خراطین در درمان اختلال نعوظ در مردان مبتلا به بیماری مالتیپل اسکلروزیز انجام شد. مواد و روش ها : این کارآزمایی بر روی 50 بیمار مرد مبتلا به MS که به طور تصادفی در دو گروه آزمون و کنترل با رعایت معیارهای ورود و خروج قرار گرفتند، انجام شد. دو گروه مدت سه ماه به ترتیب تحت درمان موضعی با روغن خراطین و روغن زیتون قرار گرفتند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه ارزیابی بین المللی نعوظ قبل و سه ماه بعد از به کارگیری روغن خراطین استفاده شد. اطلاعات حاصله توسط نرم افزار آماری SPSS18 مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. یافته ها: نتایج نشان داد بین میانگین نمرات کارکرد نعوظ، اوج لذت جنسی، رضایتمندی از تماس جنسی و رضایتمندی کلی در گروه آزمون و کنترل تفاوت آماری معنادار وجود داشت (pvalue<0/05) اما تفاوت میل جنسی در دو گروه از نظر آماری معنادار نبود (pvalue>0/05). نتیجه گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که روغن خراطین منجر به بهبود عملکرد جنسی بیماران مبتلا به MS می گردد اما با توجه به اینکه این مطالعه اولین پژوهش در این زمینه است نیاز به مطالعات بیشترجهت بررسی عوارض احتمالی استفاده طولانی مدت آن واثبات تاثیر قطعی آن بر عملکرد جنسی وجود دارد. کلمات کلیدی: روغن خراطین، عملکرد جنسی، اختلالات نعوظ