رویکرد شناسه‌گزینی منطقی در تعیین مهم‌ترین اثرات متقابل ميان سطوح خونی اینترلوکین 6 و دو‌پلی‌مورفیسم تك‌نوكلئوتیدی ژن آن (IL-6-174 و IL-6-572) با برخی عوامل دیگر در ارتباط با پرفشاری خون (مجله دانش و تندرستي در علوم پایه پزشکی, 2012)
مقدمه: هدف مطالعه حاضر، بررسی تأثيرات متقابل میان اینترلوکین 6 و نیز دوپلی‌مورفیسم‌های تك‌نوكلئوتیدی ژن آن ( IL-6-174 و IL-6-572) با برخی ديگر از عوامل شامل: جنس، سن، نمایه توده‌بدنی و سطح خونی قند، لیپید و پروتئين واكنشگر با ماده C در‌ارتباط‌با پرفشاری خون مي‌باشد. مواد و روش‌ها: در اين مطالعه مقطعي، داده‌های طرح "بررسی عوامل خطر نوین بیماری‌های غیرواگیر در جامعه شهری تهران" پژوهشکده علوم غدد درون‌ریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، استفاده شد. برای شناسایی اثرات متقابل از رویکرد شناسه‌گزینی منطقی و برای تحليل از روش رگرسيون لجستيك استفاده شد و رابطه به شکل نسبت شانس تطبیق‌یافته بيان گردید. نتايج: مدل رگرسیونی برگزیده از تحليل داده‌های 126 مرد و 208 زن 18 ساله و بالاتر تهرانی، ضرایب معناداری را برای هریک از متغیرهای قندخون ≥ 126 mg/dl (01/0=P)، نمایه توده‌بدنی > 25 (03/0=P) و سن > 40 سال (001/0P<) و نیز برای ترکیب منطقی "کلسترول > 200 mg/dl+ سن > 40 سال + اینترلوکین 6> 29 pg/ml + قند خون < 126 mg/dl " (003/0=P) نشان داد.نتيجه‌گيري: این تحقیق با به‌کارگیری رویکرد شناسه‌گزینی منطقی نشان داد علاوه‌بر سن، نمایه توده‌بدنی و قند ‌خون ناشتای بالا، سطوح افزایش‌یافته اینترلوکین 6 در خون نیز در تعامل با کلسترول بالا، در شرایط سنی بالاتر و داشتن قند‌خون غير‌ديابتي، شانس پرفشاری خون را افزایش می‌دهند.