عوامل جدید پیش¬گویی¬کننده خطر (پیش¬آگهی) برای گانگرن فورنیه؛ تجربه 10 ساله (مجله دانش و تندرستي در علوم پایه پزشکی, 2008)
مقدمه: ما در این مطالعه عوامل خطر و پیشگویی کننده گانگرن فورنیه را مورد بررسی و ارزیابی قرار دادهایم.مواد و روشها: در این تحقیق علایم بالینی، ارزيابی شاخصهای آزمایشگاهی (آلبومین، کراتینین، اوره، سدیم، پتاسیم، کلسیم، گلوبولهای سفید و هماتوکریت) و عوامل خطر احتمالی تعداد 71 بیمار مراجعهکننده به مرکز آموزشی درمانی قائم مشهد (1387-1377) با تشخیص گانگرن فورنیه تحت بررسی قرار گرفته است. نتايج: ميانگين سنی بیماران 0/17 ± 8/60 سال و فاصله زمانی بین شروع علایم تا مراجعه به مرکز درمانی 2/5 ± 8/6 روز گزارش شده است. منشاء عفونت در بیماران، 35% پوستی، 48% ادراری و 17% رکتال بود. 16 نفر از بیماران فوتنموده و تفاوت معناداری بین میانگین درجه حرارت در زمان ورود، ضربان قلب و تعداد تنفس در دو گروه فوتشده و بهبودیافته مشاهده نشد. در مقایسه بین دو گروه تفاوت معناداری برایWBC ،Na ، K،Cr  یافت نشد. اما در ارزیابی اوره، آلبومین، کلسیم و سطح درگیری عفونت این تفاوتها معنادار بود. نتیجهگیری: در مقایسه با شاخص شدت گانگرن فورنیه لائور، شاخصهای درجه حرارت، ضربان قلب، تعداد تنفس، سطح سدیم و پتاسیم سرم، سطح کرانینین، هماتوکریت و WBC دارای ارزش پیشگوییکننده بین دو گروه بهبود یافته و فوتشده نبودند و فاصله زمانی شروع علایم تا مراجعه به پزشک و شروع درمان، سن بیماران، منشاء عفونت (پیشآگهی بد برای منشاء رکتال)، سطح درگیری عفونت، سطح آلبومین، اوره، کلسیم سرم و تعداد موارد دبریدمان بهعنوان عوامل پیشگوییکننده مطرح میباشند.