پارگي دئودنوم متعاقب تروماي غيرنافذ شكم (مجله دانش و تندرستي در علوم پایه پزشکی, 2013)
پارگي دئودنوم به‌دنبال ترومای غیرنافذ (Blunt) معمولاً خيلي نادر بوده و به‌دنبال ضربه به ناحیه اپي‌گاستر متعاقب تروما، تصادف و يا آسيب‌هاي ورزشي رخ مي‌دهد. به‌دليل عدم‌وجود علائم اختصاصي، معمولاً تشخيص با تأخير صورت گرفته و عوارض خطرناك و گاه كشنده‌اي را به همراه خواهد داشت.بيمار موردنظر آقاي 29 ساله‌اي است كه 3 روز بعد از تصادف با اتومبیل با درد شديد شكم، تهوع، كاهش سطح هوشياري و بی‌ثباتی علایم حیاتی به اورژانس بيمارستان امام حسين(ع) شاهرود مراجعه نموده است. پس از انجام اقدامات اوليه و تثبیت علایم حیاتی بيمار با تشخيص خونریزی داخلی و پريتونيت به‌طور اورژانسی تحت عمل جراحی لاپاراتومي قرار گرفت كه پارگي عرضي و وسیع قسمت سوم دئودنوم مشخص گردید. بعد از ترميم دئودنوم، درن در محل عمل تعبیه و بيمار در ICU بستري و داروهای لازم تجویز شد. دو روز بعد از عمل، به‌دنبال ليك از محل درن شكمي، مجدداً لاپاراتومي و دئودنوستومي ترمیم شد. یک هفته بعد مجددأ به‌دلیل لیک درن، بیمار تحت لاپاراتومي قرار گرفته و ژژونوستومي براون و دئودنوستومي مجدد تعبیه شد. يك هفته بعد از آخرين عمل، با بهبود وضع عمومي و شروع تغذيه از راه ژژونوستومی درن‌ها خارج و بیمار با حال عمومی خوب ودستورات دارویی مرخص شد. پس می‌توان با سرعت عمل كافي، دقت در علائم و نشانه‌هاي باليني و معاينه دقيق بيماران فوق، ضمن جلوگيري از اتلاف وقت و هزينه، نتايج درماني مطلوبی را به‌دست آورد.