مهندسی گلیکوزیلاسیون پروتئین‌های نوترکیب انسانی در سیستم جدید بیانی S2 (مجله دانش و تندرستي در علوم پایه پزشکی, 2015)
براي دستيابي به بيان بالاي بسياري از پروتئين‌هاي نوترکیب و پيچيده از سامانه‌هاي بياني حشرات استفاده می‌شود اما حشرات در سنتز محصولات N- گلیکانی شبیه پستانداران ناتوانند. محصولات گلیکوزیلاسیونی در حشرات حاوی واحدهای مانوزی کم یا زیاد انتهایی می‌باشد. دلیل اصلی این ناتوانی، پایین بودن سطح فعالیت تعدادی از آنزیم‌ها شامل β- N، (1-2) استیل گلوکز آمین ترانسفراز I و II، β- (1-4)، گالاکتوزیل ترانسفراز، α، (2-3) و α، (2- 6)- سیالیل ترانسفراز می‌باشد. از طرفی یک هگزوآمیدیناز که سبب حذف N- استیل گلوکزآمین از انتهای محصول گلیکانی شده و مانع از اتصال گالاکتوز و اسید سیالیک به محصولات گلیکانی می‌شود، در حشرات کشف شده است. لذا می‌توان حشرات را در جهت تولید محصولات گلیکوزیلاسیونی مشابه پستانداران مهندسی کرد و عوامل مهار‌کننده سنتز محصولات سیالیل‌دار و گالاکتوز‌دار را از پیش‌رو برداشت. لذا در این مقاله مروری سیستمیک به مسیرهای آنزیمی گلیکوزیلاسیون در پستانداران و حشرات و مهندسی مسیرهای ممکن گلیکوزیلاسیون در سلول‌های حشره دروزوفیلایی S2، پرداخته شده است.