نگرش دانشجویان پزشکی نسبت‌به فعالیت‌های پیشگیری از تب دنگی و پاسخ به هشدار زودهنگام تب دانگ: یک مطالعه مقطعی در مالزی (مجله دانش و تندرستي در علوم پایه پزشکی, 2024)
مقدمه: تب دنگی یک بیماری شایع ناشی از پشه است که از دهه ۱۹۸۰ در مالزی به صورت بومی وجود داشته است. با وجود تلاش‌های قابل توجه دولت، تعداد موارد تب دنگی همچنان در حال افزایش است. بنابراین، درک و نگرش مثبت و همچنین آمادگی مناسب برای جلوگیری از روند صعودی موارد دنگی در مالزی ضروری است. این مطالعه به بررسی دانشجویان پزشکی در مالزی در مورد فعالیت‌های پیشگیری از تب دنگی و واکنش‌های آن‌ها به هشدارهای زودهنگام می‌پردازد.مواد و روش‌ها: پرسش‌نامه‌‌های آنلاین به زبان انگلیسی به شرکت‌‌کنندگان داده شد. آزمون‌های آماری (آزمون t-test و مجذور کای) با استفاده از نرم‌‌افزار Epi Info نسخه 7.2.2.6 انجام شد.نتایج: تقریباً 100% دانش‌آموزان از تب دنگی اطلاع دارند و 2/96% فکر می‌کنند که تب دنگی می‌تواند باعث مرگ و میر شود. 5/79 درصد گزارش کردند که دانش کافی در پیشگیری از عفونت دنگی دارند. 4/99٪ فکر می‌کنند که یک سیستم هشدار اولیه ابزار مفیدی برای جامعه است تا اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از عفونت احتمالی در زمان کافی انجام دهد. با این حال، تنها 7/23 درصد از شرکت‌کنندگان، کانون کنونی تب دنگی را در منطقه خود بررسی کردند. در مورد هشدار زودهنگام در مورد دنگی، 6/95٪ گزارش کردند که به انتقال این اطلاعات به دیگران کمک می‌کنند، 4/81٪ گزارش دادند که از فعالیت‌های خارج از منزل اجتناب می‌کنند و 7/82٪ گزارش کردند که ضدعفونی شیمیایی موردنیاز است.بحث: اکثر شرکت‌‌کنندگان در مواجهه با عفونت دنگی و هشدار اولیه دنگی ادراک، نگرش و پاسخ مثبت دارند. ارتباط معنی‌داری بین مرحله مطالعه و ادراک نسبت‌به عفونت دنگی وجود داشت. مطالعه ما نشان می‌دهد که دانشجویان پزشکی درک مثبتی نسبت‌به عفونت دنگی، نگرش مثبت نسبت‌به سیستم هشدار زودهنگام دنگی و پاسخ مناسب به سیستم هشدار زودهنگام دانگ داشتند.