وارونگی رحم (مجله دانش و تندرستي در علوم پایه پزشکی, 2025)
وارونگی حاد رحم یک پدیده نادر اما تهدیدکننده زندگی است که در طی زایمان و پس از جدا شدن جفت از رحم و کشیده شدن فوندوس به داخل حفره آندومتر رخ می‌دهد که می‌تواند منجر به شوک، خونریزی شدید و حتی مرگ مادر شود.بیمار حاضر خانم 23 ساله با حاملگی 39 هفته است که به دنبال زایمان طبیعی به‌دلیل درد شدید شکم، تغییر در ظاهر واژن و عدم لمس رحم از روی شکم، با احتمال وارونگی رحم بلافاصله به اتاق عمل منتقل شد. در اتاق عمل، بیمار تحت بیهوشی عمومی قرار گرفت و داروهای شل‌کننده رحم تجویز شد. با مانور دو دستی فوندوس به حالت اولیه برگردانده شد و رحم به مدت چند دقیقه ، همزمان با تزریق داروهای منقبض‌کننده رحمی، در این حالت نگه داشته شد. خوشبختانه پاسخ به اقدامات درمانی مناسب بود و مشکل وارونگی رحم کنترل و بیمار با حال عمومی خوب مرخص گردید.