گزارش یک مورد شکستگی نادیده گرفته شده گردن استخوان ران با تظاهر غیرمعمول ادم در اندام تحتانی (مجله دانش و تندرستي در علوم پایه پزشکی, 2026)
در این گزارش، یک خانم سالمند با تظاهر تورم یک‌طرفه اندام تحتانی و ضعف عمومی به اورژانس بیمارستان مراجعه کرده است. بررسی دقیق بالینی و ارزیابی علایم و علل زمینه‌ای، برای تشخیص صحیح و درمان به موقع ضروری است. بیمار یک خانم سالمند است که به دلیل تورم یک‌طرفه اندام تحتانی و ضعف عمومی به اورژانس مراجعه کرده است. بیمار سابقه بیماری‌های مزمن نظیر آرتروز دارد و به دلیل کاهش تحرک، در راه رفتن به کمک اطرافیان نیاز دارد. در معاینه بالینی، نبض‌های دورسالیس پدیس و تیبیالیس خلفی در اندام تحتانی راست به شدت ضعیف و به سختی قابل لمس بودند. علاوه بر این، تورم شدید در ناحیه اندام تحتانی راست از بالای زانو تا نوک انگشتان پا مشاهده شد. بیمار در وضعیت پایدار با علایم حیاتی طبیعی به اورژانس مراجعه کرده است.در افراد سالمند، به دلیل کاهش تراکم استخوان‌ها و ضعف بیشتر آن‌ها، احتمال شکستگی پس از افتادن افزایش می‌یابد شکستگی گردن فمور یکی از شکستگی‌های شایع در فمور است که معمولاً با علایمی نظیر درد ناگهانی پس از افتادن، عدم تحمل وزن، ناتوانی در راه رفتن و کبودی یا ادم اطراف مفصل بروز می‌کند. به دلیل تورم اندام تحتانی، این شکستگی ممکن است با ترومبوز ورید عمقی اشتباه تشخیص داده شود. تشخیص ترومبوز ورید عمقی با استفاده از سونوگرافی داپلر امکان‌پذیر است. همچنین، برای تشخیص شکستگی گردن فمور، می‌توان از رادیوگرافی لترال استفاده نمود. توجه دقیق به شرح حال بیمار و همچنین انجام گرافی‌های کامل و دقیق، نقش مهمی در کاهش احتمال تشخیص اشتباه توسط کادر پزشکی ایفا می‌کند. این اقدامات می‌توانند به پیشگیری از عوارض بیماری‌ها و بهبود روند درمان کمک نماید.