(untitled) (مجله دانش و تندرستي در علوم پایه پزشکی, 2011)
مقدمه: استفاده از IUD يكي از رايج‌ترين روش‌هاي ضد بارداری در سراسر دنیا است. طبق آمار ارائه شده در نظام نوین ادغام یافته مدیریت و ارزشیابی تحقیقات ملی ایران IMES (The Integrated Monitoring Evaluation System)، استفاده از IUD در ایران 9/11% بوده است، ولی این رقم در خمین 4% می‌باشد که در مقایسه با آمار کشوری بسیار کم است. هدف ازانجام این مطالعه، تبیین دیدگاه و عقاید زنان شهرستان خمین درمورد موانع استفاده از IUD به‌عنوان روش پیشگیری از بارداری می‌باشد.مواد و روش‌ها: پژوهش حاضر یک مطالعه کیفی به‌صورت بحث گروه‌های متمرکز است. جمع‌آوری اطلاعات از زنان سنین 15-49 ساله، داراي همسر‌، واجد شرایط استفاده از روش‌های پیشگیری و ساکن روستاهای خمین انجام شد. در جلسات یک نفر گرداننده بحث و یک نفر ثبت‌کننده صحبت‌های شرکت‌کنندگان حضور داشت. آنالیز داده‌ها به‌روش تحلیل محتوا انجام شد.نتایج: اکثریت شرکت‌کنندگان تمایل به استفاده از IUD نداشتند. مهم‌ترین دلایل عدم‌تمایل آنان عوارضIUD و باورهای غلط بود. دلایل دیگر شامل احساسات (ترس و نگرانی از پروسه صحیح IUD گذاری) و عدم‌اطلاع از ظاهر و مزایا و معایب آن، تأثير نظرات دیگران (پرسنل بهداشتی و...) و موانعی از قبیل عدم‌رضایت همسر بودند.نتیجه‌گیری: با توجه به نقش تأثيرگذار پرسنل بهداشتی و همسر و هم‌چنین تأثير تبحر ماما و پزشک در انتخاب نوع روش پیشگیری از بارداری و ازطرفی اطلاعات ضعیف واجدین شرایط تنطیم خانواده درمورد IUD، ضرورت هر چه بیش‌تر آموزش IUD گذاری صحیح و ارتقای مهارت انجام مشاوره تنظیم خانواده در افراد فوق‌الذکر و مشارکت دادن مردان در امر تنظیم خانواده، کاملاً محسوس است.