(untitled) (مجله دانش و تندرستي در علوم پایه پزشکی, 2019)
نمایه (index) یک مجله بازتابی از کیفیت آن محسوب می‌شود. مجلات نمایه شده در مقایسه با مجلات فاقد نمايه، از کیفیت علمی بالاتری برخوردارند. به مدت طولانی، Index Medicus جامع‌ترین ايندكس مقالات مجلات علوم پزشکی بوده است كه از سال 1879 در حال انتشار است. با گذشت سال‌ها، بسیاری دیگر از خدمات نمایه‌سازی مشهور توسعه یافته‌اند كه شاملMedLine ،PubMed ،EMBASE ،SCOPUS ،EBSCO ،SCIRUS مي‌باشد. نسخه‌های مختلف منطقه‌ای و ملی از Index Medicus مانند The Index Medicus for the Eastern Mediterranean Region (IMEMR) به‌وجود امده است. همچنين مؤسسات معتبري ديگري مانند isi (wos) به كار نمايه‌سازي مجلات مي‌پردازند. در جدول زير مهم‌ترين نمايه‌سازهاي مجلات علوم پزشكي اشاره شده است. در ارزشيابي‌هاي وزارت بهداشت، درمان و اموزش پزشكي به‌ترتيب مجلات نمايه شده درisi (wos) رتبه اول، مجلات نمايه شده درMedLine ، PubMed در رتبه دوم و مجلات نمايه شده در SCOPUS در رتبه سوم قرار دارند (1 و 2).