(untitled) (مجله دانش و تندرستي در علوم پایه پزشکی, 2024)
مقدمه: لیپوبلاستوما تومور خوش‌خیم با منشأ بافت چربی جنینی است که 5 تا 30 درصد از تومورهای بافت نرم کودکان را تشکیل می‌دهد. هدف ما از این گزارش، معرفی یک مورد توده ران با رشد بسیار سریع در یک کودک ۱۶ماهه است که تشخیص آن صرفاً با معاینات بالینی سریال دشوار بود. معرفی بیمار: بیمار یک دختر ۱۶ ماهه بود که با یک توده در پشت زانوی چپ مورد معاینه قرار گرفت. به‌دلیل نادر بودن تومور، تشخیص بیماری با تأخیر انجام شد. اگرچه در معاینات بالینی سریال به نظر می‌رسید که اندازه توده تغییر نکرده است، اما تصویربرداری‌های بعدی رشد سریع آن را نشان داد که به تشخیص قطعی بیماری منجر شد. نتیجه‌گیری: در تشخیص افتراقی توده‌های با رشد سریع در کودکان به‌ویژه در مواردی که یافته‌های تصویربرداری نمای بافت چربی غالب دارد فکرکردن به لیپوبلاستوما مهم است. در این موارد استفاده از روشهای تصویربرداری پیشرفته برای پیگیری وضعیت بیمار به شدت توصیه می‌شود. برای پیگیری لیپوبلاستوما، معاینات سریال حساسیت کافی را ندارند. این مطالعه نشان می‌دهد که معاینات سریال در موارد لیپوبلاستوما غیرقابل اعتماد است و برای تشخیص دقیق بیماری علاوه بر ارزیابی بالینی، مطالعات تصویربرداری ضروری است. به محض تشخیص قطعی برداشتن توده به روش جراحی توصیه می‌شود.