پیش¬گویی زخم فشاری در بیماران بستری با استفاده از معیارهای برادن و واترلو: یک مطالعه مقایسه ای (مجله دانش و تندرستي در علوم پایه پزشکی, 2010)
مقدمه: هدف از مطالعه حاضرتعیین و مقایسه ابزارهای پیشگوییکننده برادن و واترلو و همچنین تعیین نقطه برش این ابزارها در تشخيص زخم فشاري میباشد.مواد و روشها: مطالعه حاضر یک مطالعه مقطعی است که بر روی 1864 بیمار بستری در بیمارستان امام حسين (ع) شاهرود انجام گردید. ابزار گردآوری شامل: ابزار ارزیابی پوست جهت تعیین زخم در بیماران و ابزارهای ارزیابی خطر برادن و واترلو میباشد. اطلاعات از طریق مصاحبه و مشاهده جمعآوری گردید و از طریق آزمون T و نمودار ROC مورد تجزيه و تحليل قرار گرفت.نتايج: از 1864 بیمار مورد بررسی 72 نفر به زخم فشاری مبتلا شدند. میانگین نمرات ارزیابی زخم در مبتلایان بر اساس معیار برادن 6/3±8/13 و در گروه غیر مبتلا 5/3±2/20 میباشد و میانگین نمرات براساس معیار واترلو در مبتلایان 2/5±6/15 و در بیماران بدون زخم 1/4±10 میباشد که اختلاف ميانگين نمرات دو گروه بيماران بر اساس هر دو معيار به طور معناداري متفاوت گزارش شده است (001/0P<). بر اساس نمودار راك، معیار برادن دارای حساسیت 92% و ویژگی 74% در نقطه تشخیصی 5/18 است و معیار واترلو در نقطه تشخیصی 5/12 به بالا دارای حساسیت 69% و ویژگی 78% میباشد.نتیجهگیری: معیار برادن در مقایسه با معیار واترلو از حساسیت و ویژگی بالاتری برخوردار است و یکی از ابزارهای مناسب برای تعیین بیماران در معرض خطر زخم فشاري میباشد