مسمومیت با متادون (مجله دانش و تندرستي در علوم پایه پزشکی, 2026)
مسمومیت با متادون یکی از شایع‌ترین مسمومیت دارویی به‌ویژه در کودکان بوده که عوارض خطرناک و گاهاً مهلک را در کودکان باعث می‌شود. بیمار موردنظر شیر خوار 8 ماهه‌ای است که به‌صورت سهوی دچار مسمومیت با شربت متادون شده و با خواب آلودگی شدید و کاهش سطح هوشیاری توسط والدین به بیمارستان منتقل گردید که پس از اقدامات اولیه تشخیصی و درمانی مناسب و سریع، خوشبختانه با حال عمومی خوب و بدون عارضه و با توصیه‌های لازم مرخص گردید. با توجه به استفاده داروی متادون برای ترک اعتیاد و نگهداری نامناسب آن در محیط‌خانه، توصیه می‌شود ضمن شناخت و توجه به علایم مسمومیت با متادون به‌ویژه در کودکان، شرایط نگهداری صحیح این گونه داروها و دور نگه داشتن از دسترس کودکان و ترجیحاً خارج از محیط خانه مدنظر قرار گیرد.