بررسی ميزان افسردگی و عوامل مرتبط با آن در زنان مراجعه¬کننده به واحد بهداشت خانواده
DOI::
https://doi.org/10.22100/jkh.v5i0.1013کلمات کلیدی:
افسردگی، عوامل مرتبط، واحد بهداشت خانواده، مراکز مراقبت بهداشتی اوليهچکیده
مقدمه: افسردگی شايعترين اختلال روانپزشکی است و ناتوانی حاصل از آن بيش از ديگر بيماريهای مزمن میباشد همچنين وقوع همزمان بالايی با ساير اختلالات جسمی و روانپزشکی دارد، از اينرو مطالعه حاضر با هدف تعيين ميزان افسردگی و عوامل مرتبط با آن در زنان مراجعهکننده به واحد بهداشت خانواده مراکز بهداشتي درماني شهر تهران طراحی و اجرا شد.
مواد و روشها: اين پژوهش يک مطالعه توصيفی از نوع مقطعی بود که تعداد 811 نفر از زنان مراجعهکننده به روش نمونهگيری طبقهای تصادفی انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه بود که از طريق مصاحبه تکميل گرديد، برای تجزيه و تحليل اطلاعات از آمار توصيفی و استنباطی شامل آزمون مجذور کای و آزمون دقيق فيشر استفاده شد.
يافتهها: ميزان افسردگی 1/37% بود (افسردگی خفيف 7/28%، افسردگی متوسط 2/8% و افسردگی شديد 2/0%). بين افسردگی و برخی از عوامل شامل شغل (006/0=P)، تحصيلات (001/0>(P، تحصيلات همسر (001/0=P) و وضعيت اقتصادی (001/0>(P ارتباط معنیدار وجود داشت.
نتيجهگيری: با توجه به شيوع بالاي افسردگی در اين پژوهش و وجود ارتباط بين برخی از عوامل با افسردگی و از آنجايی که مداخله برای کاهش افسردگی از نتايج نامطلوب آن بر سلامت زنان میکاهد، غربالگری افسردگی به خصوص در زنان در معرض خطر (با توجه به مشخصات دموگرافيک آنها) توصيه میشود.
دانلود
چاپ شده
شماره
نوع مقاله
مجوز
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.