بررسی تأثیر اولئوروپین بر پروفایل سایتوکاینی سلولهای تک هستهای خون محیطی بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید
DOI::
https://doi.org/10.22100/jkh.v18i2.3109کلمات کلیدی:
آرتریت روماتوئید, اولئوروپین, ایترلوکین-4, TNF-αچکیده
مقدمه: با توجه به شیوع بیماریهای التهابی و عوارض داروهای سنتتیک، یافتن روشهای درمانی نوین بهویژه استفاده از طب سنتی و داروهای گیاهی میتواند راهکار مفیدی در مدیریت بیماریهای التهابی باشد. استفاده از زیتون و فرآوردههای آن (اولئوروپین) هم بهعنوان آنتیاکسیدان و هم مهارکننده التهاب میتواند در کاهش روند التهابی مفید باشند. در مطالعه حاضر اثرات اولئوروپین بر پروفایل سایتوکاینی سلولهای تک هستهای خون محیطی (PBMCs) بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید بررسی گردید.
مواد و روشها: از 40 بیمار مبتلا به آرتریت روماتوئید 5 سی سی خون تهیه شد. سلولهای تک هستهای به کمک فایکول جدا شدند و در حضور یا عدم حضور اولئوروپین و فیتوهمآگلوتینین کشت داده شدند پس از 72 ساعت غلظت فاکتور نکروزدهنده تومور-آلفا (TNF-α) و اینترلوکین-4 (IL-4) در سوپرناتانت سلولهای تیمار شده و تیمار نشده با روش ایمونواسی سنجیده شد. نتایج به کمک آزمون آماری t-test و ANOVA تجزیه و تحلیل گردید.
نتايج: دادهها کاهش معنیدار TNF-α را در PBMCs تیمار شده با اولئوروپین در مقایسه با سلولهای تیمار نشده نشان داد (0001/0P<) نتایج کاهش معنیدارتری را در غلظت 100 میکروگرم اولئوروپین نسبتبه دیگر غلظتها نشان داد. سطح IL-4 در سوپرناتانت سلولهای تیمار شده با اولئوروپین بهطور معنیدار و وابسته به دوز افزایش یافت (0001/0P<).
نتیجهگیری: اولئوروپین با افزایش تولید فاکتور ضدالتهابی IL-4 و کاهش سطح TNF-α میتواند در کاهش التهاب بیماریهای التهابی بهویژه آرتریت روماتوئید مؤثر باشد.
مراجع
Makuch S, Więcek K, Woźniak M. The immunomodulatory and anti-inflammatory effect of curcumin on immune cell populations, cytokines, and in vivo models of rheumatoid arthritis. Pharmaceuticals 2021;14:309. doi: 10.3390/ph14040309
Liang H-Y, Yin H-X, Li S-F, Chen Y, Zhao Y-J, Hu W, et al. Calcium-Permeable Channels Cooperation for Rheumatoid Arthritis: Therapeutic Opportunities. Biomolecules 2022;12:1383. doi: 10.3390/biom12101383
Dupuis ML, Pagano MT, Pierdominici M, Ortona E. The role of vitamin D in autoimmune diseases: could sex make the difference? Biology of Sex Differences 2021;12:1-12. doi: 10.1186/s13293-021-00358-3
Lubberts E, van den Berg WB. Cytokines in the pathogenesis of rheumatoid arthritis and collagen-induced arthritis. Madame Curie Bioscience Database. 2013.
Raphael I, Nalawade S, Eagar TN, Forsthuber TG. T cell subsets and their signature cytokines in autoimmune and inflammatory diseases. Cytokine 2015;74:5-17. doi: 10.1016/j.cyto.2014.09.011
Morimoto C, Romain PL, Fox DA, Anderson P, Dimaggio M, Levine H, et al. Abnormalities in CD4+ T-lymphocyte subsets in inflammatory rheumatic diseases. The American Journal of Medicine 1988;84:817-25. doi: 10.1016/0002-9343(88)90058-7
Covas M, Esquerda A, García-Rico A, Mahy N. Peripheral blood T-lymphocyte subsets in autoimmune thyroid disease. Journal of Investigational Allergology & Clinical Immunology 1992;2:131-5.
Hsu AT, Lupancu TJ, Lee M-C, Fleetwood AJ, Cook AD, Hamilton JA, et al. Epigenetic and transcriptional regulation of IL4-induced CCL17 production in human monocytes and murine macrophages. Journal of Biological Chemistry 2018;293:11415-23. doi: 10.1074/jbc.RA118.002416
Cowan MM. Plant products as antimicrobial agents. Clinical Microbiology Reviews 1999;12:564-82. doi: 10.1128/CMR.12.4.564
Middleton E. Effect of plant flavonoids on immune and inflammatory cell function. Flavonoids in the Living System 1998:175-82. doi: 10.1007/978-1-4615-5335-9_13
Bianchi G, Pozzi N. 3, 4-Dihydroxyphenylglycol, a major C6-C2 phenolic in Olea europaea fruits. Phytochemistry 1994;35:1335-7. doi: 10.1016/S0031-9422(00)94849-0
Olmez E, Vural K, Gok S, Ozturk Z, Kayalar H, Ayhan S, et al. Olive leaf extract improves the atherogenic lipid profile in rats fed a high cholesterol diet. Phytotherapy Research 2015;29:1652-7. doi: 10.1002/ptr.5445
Iacono A, Gómez R, Sperry J, Conde J, Bianco G, Meli R, et al. Effect of oleocanthal and its derivatives on inflammatory response induced by lipopolysaccharide in a murine chondrocyte cell line. Arthritis & Rheumatism 2010;62:1675-82. doi: 10.1002/art.27437
Lucas L, Russell A, Keast R. Molecular mechanisms of inflammation. Anti-inflammatory benefits of virgin olive oil and the phenolic compound oleocanthal. Current Pharmaceutical Design 2011;17:754-68. doi: 10.2174/138161211795428911
Beauchamp GK, Keast RS, Morel D, Lin J, Pika J, Han Q, et al. Ibuprofen-like activity in extra-virgin olive oil. Nature 2005;437:45-6. doi: 10.1038/437045a
Haloui E, Marzouk B, Marzouk Z, Bouraoui A, Fenina N. Hydroxytyrosol and oleuropein from olive leaves: Potent anti-inflammatory and analgesic activities. Journal of Food, Agriculture & Environment 2011;9:128-33.
Fernandes J, Fialho M, Santos R, Peixoto-Placido C, Madeira T, Sousa-Santos N, et al. Is olive oil good for you? A systematic review and meta-analysis on anti-inflammatory benefits from regular dietary intake. Nutrition 2020;69:110559. doi: 10.1016/j.nut.2019.110559
Granato D, Blum S, Rössle C, Le Boucher J, Malnoë A, Dutot G. Effects of parenteral lipid emulsions with different fatty acid composition on immune cell functions in vitro. Journal of Parenteral and Enteral Nutrition 2000;24:113-8. doi: 10.1177/0148607100024002113
Rosignoli P, Fuccelli R, Fabiani R, Servili M, Morozzi G. Effect of olive oil phenols on the production of inflammatory mediators in freshly isolated human monocytes. The Journal of Nutritional Biochemistry 2013;24:1513-9. doi: 10.1016/j.jnutbio.2012.12.011
Zhang J-Y, Yang Z, Fang K, Shi Z-L, Ren D-H, Sun J. Oleuropein prevents the development of experimental autoimmune myocarditis in rats. International Immunopharmacology 2017;48:187-95. doi: 10.1016/j.intimp.2017.05.013
Giner E, Recio M-C, Rios J-L, Giner R-M. Oleuropein protects against dextran sodium sulfate-induced chronic colitis in mice. Journal of Natural Products 2013;76:1113-20. doi: 10.1021/np400175b
Tolosa L, Donato MT, Gómez-Lechón MJ. General cytotoxicity assessment by means of the MTT assay. Protocols in in vitro hepatocyte research: Springer; 2015. p. 333-48. doi: 10.1007/978-1-4939-2074-7_26
Wongwarawipat T, Papageorgiou N, Bertsias D, Siasos G, Tousoulis D. Olive oil-related anti-inflammatory effects on atherosclerosis: potential clinical implications. Endocrine, Metabolic & Immune Disorders-Drug Targets (Formerly Current Drug Targets-Immune, Endocrine & Metabolic Disorders) 2018;18:51-62. doi: 10.2174/1871530317666171116103618
Rosillo MÁ, Alarcón-de-la-Lastra C, Castejón ML, Montoya T, Cejudo-Guillén M, Sánchez-Hidalgo M. Polyphenolic extract from extra virgin olive oil inhibits the inflammatory response in IL-1β-activated synovial fibroblasts. British Journal of Nutrition 2019;121:55-62. doi: 10.1017/S0007114518002829
Rosillo MÁ, Alcaraz MJ, Sánchez-Hidalgo M, Fernández-Bolaños JG, Alarcón-de-la-Lastra C, Ferrándiz ML. Anti-inflammatory and joint protective effects of extra-virgin olive-oil polyphenol extract in experimental arthritis. The Journal of Nutritional Biochemistry 2014;25:1275-81. doi: 10.1016/j.jnutbio.2014.07.006
Scotece M, Gómez R, Conde J, Lopez V, Gómez-Reino JJ, Lago F, et al. Further evidence for the anti-inflammatory activity of oleocanthal: Inhibition of MIP-1α and IL-6 in J774 macrophages and in ATDC5 chondrocytes. Life Sciences 2012;91:1229-35. doi: 10.1016/j.lfs.2012.09.012
Cariello M, Contursi A, Gadaleta RM, Piccinin E, De Santis S, Piglionica M, et al. Extra-virgin olive oil from Apulian cultivars and intestinal inflammation. Nutrients 2020;12:1084. doi: 10.3390/nu12041084
Schuerwegh A, Dombrecht E, Stevens W, Van Offel J, Bridts C, De Clerck L. Influence of pro-inflammatory (IL-1α, IL-6, TNF-α, IFN-γ) and anti-inflammatory (IL-4) cytokines on chondrocyte function. Osteoarthritis and Cartilage 2003;11:681-7. doi: 10.1016/S1063-4584(03)00156-0
Ouyang W, Ranganath SH, Weindel K, Bhattacharya D, Murphy TL, William CS, et al. Inhibition of Th1 development mediated by GATA-3 through an IL-4-independent mechanism. Immunity 1998;9:745-55. doi: 10.1016/S1074-7613(00)80671-8
Yamada P, Zarrouk M, Kawasaki K, Isoda H. Inhibitory effect of various Tunisian olive oils on chemical mediator release and cytokine production by basophilic cells. Journal of Ethnopharmacology 2008;116:279-87. doi: 10.1016/j.jep.2007.11.028
Puel C, Quintin A, Agalias A, Mathey J, Obled C, Mazur A, et al. Olive oil and its main phenolic micronutrient (oleuropein) prevent inflammation-induced bone loss in the ovariectomised rat. British Journal of Nutrition 2004;92:119-27. doi: 10.1079/BJN20041181
D'Oronzo S, Coleman R, Brown J, Silvestris F. Metastatic bone disease: Pathogenesis and therapeutic options: Up-date on bone metastasis management. Journal of Bone Oncology 2019;15:100205. doi: 10.1016/j.jbo.2018.10.004
Santangelo C, Vari R, Scazzocchio B, De Sanctis P, Giovannini C, D'Archivio M, et al. Anti-inflammatory activity of extra virgin olive oil polyphenols: which role in the prevention and treatment of immune-mediated inflammatory diseases? Endocrine, Metabolic & Immune Disorders-Drug Targets (Formerly Current Drug Targets-Immune, Endocrine & Metabolic Disorders) 2018;18:36-50. doi: 10.2174/1871530317666171114114321
دانلود
چاپ شده
شماره
نوع مقاله
مجوز
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.