عوامل مؤثر در ابتلا به سندرم تخمدان پلیکیستیک
DOI::
https://doi.org/10.22100/jkh.v19i4.3353کلمات کلیدی:
سندرم تخمدان پلیکیستیک (PCOS), ویتامین D, ناباروریچکیده
مقدمه: در زنان سندرم تخمدان پلیکیستیک (PCOS) مقاومت به انسولین وجود دارد. با توجه به نقش احتمالی ویتامین D در ترشح انسولین و بهبود مقاومت به انسولین در این مطالعه برآن شدیم تا به بررسی ارتباط غلظت ویتامین D و کلسیم با ابتلا PCOS و مقایسه اطلاعات دموگرافیک بین افراد مبتلا به PCOS و افراد کنترل بپردازیم.
مواد و روشها: در این مطالعه مقطعی 170 بیمار مبتلا به سندرم تخمدان پلیکیستیک و برای مقایسه ۱۷۰ زن بهعنوان گروه کنترل انتخاب شدند،که ابتلای آنان به بیماری سندرم پلیکیستیک رد شده بود. سطح سرمی کلسیم و ویتامین D در تمام بیماران مورد بررسی قرار گرفت. علاوه براین ارتباط PCOS با شاخصهای دموگرافیک نیز بررسی شد.
نتايج: نتایج نشان داد سطح ویتامین D با ابتلا به سندرم تخمدان پلیکیستیک ارتباط معنادار دارد. علاوه براین شانس PCOS به ازاء هر سال افزایش سن در زنان افزایش مییابد و همچنین به ازاء هر سال افزایش سن اولین بارداری در زنان شانس ابتلا به PCOS افزایش مییابد. همچنین نتایج نشان داد در زنانی که سطح ناکافی کلسیم خون را دارند شانس کمتری برای ابتلا به سندرم پلیکیستیک دارند. بعلاوه یافتهها نشان داد در سطح تحصیلات بالاتر، شانس ابتلا به PCOS در زنان بیشتر بود. در نهایت در زنان خانهدار و محصل نسبتبه زنان شاغل شانس ابتلا به PCOS بیشتر بود.
نتیجهگیری: افزایش سن، افزایش سن بارداری،کمبود ویتامین D در افراد مبتلا به سندرم تخمدان پلیکیستیک بیشتر گزارش شد بنابراین کاهش سن بارداری و استفاده از مکمل ویتامین D در پیشگیری و درمان این سندرم میتواند کمککننده باشد.
چاپ شده
شماره
نوع مقاله
مجوز
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.