بررسی ميزان آلومينيوم در چای مصرفی کشور

نویسندگان

  • Alireza Asgari دانشگاه علوم پزشكي شاهرود- گروه مهندسی بهداشت محیط.
  • Mehdi Ahmadi Moghaddam دانشگاه علوم پزشكي اهواز- گروه مهندسی بهداشت محیط.
  • Amir Hossein Mahvi دانشگاه علوم پزشکی تهران- دانشکده بهداشت- گروه مهندسی بهداشت محیط.
  • Masoud Younesian دانشگاه علوم پزشکی تهران- دانشکده بهداشت- گروه مهندسی بهداشت محیط.

DOI::

https://doi.org/10.22100/jkh.v3i2.215

کلمات کلیدی:

آلومينيوم، چای، اينفوزيون، ايران.

چکیده

مقدمه: برگ سیاه چای یکی از منابع مهم آلومینیوم در رژیم غذایی است. اين مطالعه با هدف بررسی ميزان آلومينيوم در اينفوزيون چای مصرفی کشور طراحی و اجرا شده است.

مواد و روش­ها: به­منظور پایش آلومینیوم در چای مصرفی ایرانی 27 نوع چاي (نمونه­های داخلی و خارجی) از سوپرمارکت­ها و مغازه­هاي سطح شهر خريداري شد و پس از تهيه اينفوزيون در زمان­های 10 و 60 دقيقه غلظت آلومينيوم توسط روش جذب اتمی قرائت شد و نتايج به­دست آمده توسط نرم­افزار  SPSS مورد تجزيه و تحليل قرار گرفت.

نتایج: در 10 دقيقه اينفوزيون چای باروتی با 59/1 حداقل و بامداد با 60/18 ميلی­گرم بر ليتر حداکثر مقدار آلومينيوم را نشان دادند. هم­چنين در 60 دقيقه اينفوزيون چای ترش مکه با 28/1 حداقل و گلستان با 2/27 ميلی­گرم بر ليتر حداکثر مقدار آلومينيوم را نشان دادند. آناليز آماری نتايج با استفاده از آزمون t زوج نشان می­دهد که زمان اينفوزيون به­طور معناداری بر ميزان نشت آلومينيوم به داخل اينفوزيون مؤثر نبوده و با افزايش زمان اينفوزيون غلظت آلومينيوم افزايش نمی­يابد (05/0<P). محاسبات نشان دادند که اگرچه 1 ليتر چای 68/17 درصد دريافت روزانه خوراکی آلومينيوم را تشکيل می­دهد، درصد در دسترس برای جذب در دستگاه گوارش فقط 49/8 درصد متوسط غلظت کل آلومينيوم می­باشد.

نتیجه­گیری: بنابراين بر اساس يافته­های این مطالعه چنين می­توان گفت که نوشيدن چای به مقدار متوسط نمی­تواند هيچ اثر سمی بر انسان داشته باشد. اگرچه ذکر اين نکته ضروری است که نوشيدن چای ممکن است در افرادی که جذب يا دفع آلومينيوم در بدن آن­ها دچار مشکل است سميت آلومينيوم ايجاد کند.

مراجع

Research deputy, report on the country condition of tea. Tehran: The Country Organization of Tea;2006.p.24-25.

Mclachlan DRC. Aluminum and the risk for Alzheimer’s disease. Environmentrics 1995;6:233–275.

Jackson ML, Huang PM. Aluminum of acid soils in the food chain and senility. Sci Total Environ 1983;28:269–276.

Koch KR. Quantitative determination of aluminums in tea by means of aluminium-27 nuclear magnetic resonance spectroscopy. Analyst1990;115(6):823–825.

Powell JJ, Burden TJ, Thompson RP. In vitro mineral availability from digested tea: a rich dietary source of manganese. Analyst 1998;123(8):1721–1724.

Flaten AK, Lund W. Speciation of aluminum in tea infusions studied by size exclusion chromatography with detection by post-column reaction. Sci Total Environ 1997;207(1):21–28.

American Society of Testing and Material (ASTM). Standard guide for preparation of biological samples for inorganic chemical analysis. Annual book of ASTM. USA: Pennsylvania;1999.

Wong MH, Zhang ZQ, Wong JWC, Lan CY. Trace metal contents (Al, Cu, and Zn) of tea: tea and soil from two tea plantation, and tea products from different provinces of china. Environmental Geochemistry and Health 1998;20(2):87-94.

Rajwanshi P, Singh V, Gupta MK, Kumari V, Shrivastav R, Ramanamurthy M, et al. Studies on aluminum leaching from cookware in tea and coffee and estimation of aluminum content in toothpaste, baking powder and paa masala. Sci Total Environ 1997;193(3):243–249.

- Vicamolis K, Hassanpor MH. The evaluating of heavy metals (Pb, Cd, Ni, Al) in the Iranian and emported tea. Proceeding of the third International Congress of Iranian Food Industries;2003;Tehran, Iran.Persian.

Wang L, Su D, Wang Y. Studies on the aluminum content in Chinese foods and the maximum permitted levels of aluminum in wheat flour products. Biomed Environ Sci 1994;7(1):91–99.

Expert Committee on Food Additives JECFA (Joint FAO/WHO). Summary of evaluations performed by the Joint FAO/WHO expert committee on food additives. Washington:International Life Sciences Institute Press;1999.

Rao KSJ. Aluminum content in tea leaves and in differently prepared tea infusions. Die Nahrung 1994;38:533–537.

Greger JL., Dietary and other sources of aluminum intake. Ciba found symp 1992;169:26-49.

Matsumoto H, Hirasawa E, Morimura S, Takahashi S. Localization of aluminum in tea leaves. Plant and Cell Physiology 1976;17(3):627–631.

Ozdemir Y, Gucer S. Speciation of manganese in tea leaves and tea infusions. Food Chemistry 1998;61(3):313–317.

دانلود

چاپ شده

2008-09-15

شماره

نوع مقاله

مقاله پژوهشي