تأثیر هشت هفته تمرین مقاومتی به همراه مصرف مکمل آب انار بر عوامل اکسایشی/ضد اکسایشی و نیمرخ لیپیدی زنان مبتلابه دیابت نوع دو
DOI::
https://doi.org/10.22100/jkh.v14i3.2302کلمات کلیدی:
دیابت نوع دو، تمرین مقاومتی، اکسایشی، ضداکسایشی، آب انارچکیده
مقدمه: یکی از علل اصلی دیابت افزایش رادیکالهای آزاد و کاهش آنتیاکسیدانتها میباشد. هدف از این تحقیق تأثیر هشت هفته تمرین مقاومتی به همراه مصرف مکمل آب انار بر عوامل اکسایشی/ضد اکسایشی و نیمرخ لیپیدی زنان مبتلابه دیابت نوع دو میباشد.
مواد و روشها: نمونه آماری این پژوهش 40 نفر از زنان دیابتی نوع 2 با دامنه سنی 55-40 سال بودند که بهطور تصادفی در چهار گروه، گروه کنترل (10 نفر)، گروه مقاومتی (10 نفر)، گروه مصرف آب انار (10 نفر) و گروه تمرین مقاومتی و مصرف آب انار (10 نفر) قرار گرفتند. گروه تجربی به مدت هشت هفته و هر هفته سه جلسه تمرین مقاومتی را با شدت 30 درصد حداکثر پیشنه تکرار انجام دادند و در پایان هفته هشتم به 80 درصد حداکثر تکرار پیشینه رسید و گروه مصرفکنندههای آب انار روزانه 100سیسی آب انار مصرف میکردند. تجزیه و تحلیل با آزمون تجزیه و تحلیل واریانس یکطرفه با سطح معنیداری (05/0<P) در نظر گرفته شد.
نتايج: نتایج نشان داد که هشت هفته تمرین مقاومتی به همراه مصرف آب انار باعث افزایش معنیداری (001/0>P) در سطوح SOD، GPX و HDL و کاهش معنیداری (001/0>P) در سطوح MDA و LDL در زنان مبتلابه دیابت نوع دو گردید.
نتیجهگیری: نتایج نشان داد که هشت هفته تمرین مقاومتی به همراه مصرف آب انار باعث کاهش عوامل اکسایشی و افزایش در شاخصهای ضداکسایشی در زنان مبتلابه دیابت نوع دو میشود.
چاپ شده
شماره
نوع مقاله
مجوز
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.