تحليل منابع اطلاعاتي موجود سوانح ترافيکي کشور
DOI::
https://doi.org/10.22100/jkh.v5i0.1006کلمات کلیدی:
سوانح ترافيکي، نظام ثبت اطلاعات، نظام مراقبتچکیده
مقدمه: هدف اين مطالعه بررسي وضعيت موجود ثبت اطلاعات سوانح ترافيكي در كشور و ارايه پيشنهادهاي كاربردي در جهت اصلاح نظام يكپارچه اطلاعات سوانح ترافيكي در كشور است.
مواد و روشها: در یک مطالعه توصیفی با استفاده از منابع اطلاعاتي موجود سازمانهاي دخيل در امر سوانح ترافيكي شناسايي و سپس با مراجعه مستقيم به اين سازمانها از جمله پليس راهنمايي و رانندگي، وزارت راه و ترابري، وزرات بهداشت و مراکز تحقيقاتي مثل پژوهشكده حمل و نقل، مركز تحقيقات تروماي سينا، چگونگي ثبت و گردش اطلاعات موجود در خصوص اپيدميولوژي سوانح ترافيکي توسط پرسشنامه روا و پایای تأيید شده، توسط کارشناسان آموزش دیده جمعآوري شد. نظام فعلي گزارش ثبت سانحه ترافيكي براساس اطلاعات جمعآوري شده توسط منابع مذكور مورد بررسي و تحليل قرار گرفت.
یافتهها: يافتهها نشان ميدهند كه نظام ثبت تحت شبكه فعلي طراحي شده توسط مركز فنآوري و اطلاعات راهور نيروي انتظامي اصول اوليه و پايههاي كافي براي ايجاد نظام ثبت ترافيك كامپيوتري را دارا ميباشد. ولي به نظر ميرسد سيستم بهعنوان يك كل در كشور به خوبي و به شكل متمركز مديريت نميشود. نظام اطلاعات تحت شبكه به درستي براي سازمانهاي درگير توضيح داده نشده و يك توافق همگاني براي استفاده از اين سيستم جديد در سطح كلان كشوري بوجود نيامده است.
نتیجهگیری: پيشنهاد ميشود كه در نظام ثبت اطلاعات تحت شبكه نقش هر يك از بخشهاي ديگر مثل سازمان راهداري، وزارت راه، مديريت فوريتهاي پزشكي با تعريف سطح دسترسي متناسب با وظيفه هر يك از اين نهادها ديده شود و مديريت ثبت اطلاعات در هر بخش به خود آنها واگذار شود و يكي از نهادهاي اصلي مثل معاونت راهنمايي و رانندگي با همكاري كميسيون راه مسووليت هماهنگی و اعلام آمار كلي را عهده دار شود.
دانلود
چاپ شده
شماره
نوع مقاله
مجوز
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.