بررسی وضعیت اپیدمیولوژیک حوادث ترافیکی منجر به جرح در جاده تهران- آبعلی در سال 1387به گزارش پلیس راه
DOI:
https://doi.org/10.22100/jkh.v5i0.1007Keywords:
سوانح ترافيكي، محور تهران، آبعلي، پليسAbstract
مقدمه: حوادث ترافیکی نخستین علت بار بیماریها و دومین علت مرگومیر در سطح کشور محسوب میگردد. بررسی و تحلیل از وضعیت اپیدمیولوژیک سوانح ترافیکی بهمنظور ارتقای کیفیت ارائه خدمات از الویتهای مهم پژوهشی کشور است از طرفی با توجه به وجود انواع ساختارهای جادهای در محور تهران- آبعلی و نظر سنجی از کارشناسان پلیس راهنمایی رانندگی این محدوده برای انجام این مطالعه انتخاب شد.
مواد و روشها: این مطالعه بهروش همگروهی آیندهنگر انجام شده است. آسیبدیدگان سوانح ترافیکی در زمان حادثه در محور تهران- آبعلی، از ابتدای خرداد 1387 به مدت یک سال وارد مطالعه شدند. اطلاعات از طریق تکمیل پرسشنامه با همکاری پلیسراه، جمعآوری شده و در انتها اطلاعات بهدست آمده از پلیس راه گزارش شد.
يافتهها: در طی انجام مطالعه 242 مصدوم بهدنبال رخداد 343 مورد تصادف رانندگی رخ داد که منجر به فوت 17 نفر گردید. از این تعداد 190(51/78%) مرد و مابقی زن بودهاند. بیشترین تعداد مصدومین در گروه سنی 20- 30 سال قرار داشتند. بیشترین وسیله نقلیه درگیر نیز سواری شخصی (9/52%) گزارش گردید. 91% از تصادفات در شرایط جوی مناسب و 66% در روز و 34% درصد از موارد در شب اتفاق افتادهاند. بیشترین پراکندگی جغرافیایی محل حادثه ترافیکی جرحی در 11 تا 15 کیلومتری تهران دیده شد. شایعترین انواع حوادث ترافیکی برخورد یک وسیله نقلیه با یک وسیله نقلیه دیگر (25%) و شایعترین علت رخداد حادثه بهدلیل عدم توجه به جلو (5/43%) گزارش شد.
نتيجهگيري: با توجه به نتایج این تحقیق بهنظر میرسد لازم است ویژگیهای ذکر شده در برنامهریزیهای آتی جهت کاهش و کنترل سوانح ترافیکی مدنظر قرار گیرند.
Downloads
Published
Issue
Section
License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.