بررسی الگوی مقاومت به آنتی بیوتیک و پراکنش تایپهای کپسولی در ایزولههای استرپتوکوک آگالاکتیه جدا شده از زنان باردار و نوزادان تازه متولد شده
DOI::
https://doi.org/10.22100/jkh.v16i4.2755چکیده
مقدمه: یکی از عوامل عفونتزا در زنان باردار و نوزادان تازه متولد شده، استرپتوکوک آگالاکتیه میباشد. کپسول این باکتری اهمیت ویژهای در بیماریزایی دارد. هدف ازا ین مطالعه، بررسی الگوی مقاومت به آنتیبیوتیک و پراکنش تایپهای کپسولی در ایزولههای استرپتوکوک آگالاکتیه جدا شده از زنان باردار و نوزادان تازه متولد شده میباشد.
مواد و روشها: در این مطالعه ﺗﻮﺻﻴﻔﻲ- تحلیلی، با استفاده از آزمونهای بیوشیمیایی، ایزولههای استرپتوکوک آگالاکتیه از از واژن و رکتوم زنان باردار و گوش و بینی نوزادان تازه متولد شده، جدا شد. تایپهای کپسولی Ia، Ib، II،III ، Iv، V، VI، VII و VIII بهترتیب توسط ژنهای ps1Ah،cps1bj ،cps2k ،cps1a/2/3I ،cps4N ،cps5O ،cps6I ، cps7M و cps8j شناسایی شدند. جهت تکثیر ژنها از روش واکنش زنجیرهای پلیمراز (PCR) استفاده گردید.
نتایج: در این مطالعه، 73 ایزوله (8/52%) از نمونههای رکتوواژینال مادران باردار و 61 ایزوله (2/44%) از گوش و بینی نوزادان تازه متولد شده جمع آوری گردید. در نمونههای رکتوواژینال، سویههای مقاوم به تتراسایکلین (1/82%) و اریترومایسین (5/83%) بیشترین فراوانی را داشتند. همچنین، در نمونههای حلق و بینی، سویههای مقاوم به ریفامپین (6/83%)، اریترومایسین (3/98%)، تتراسایکلین (4/93%) و کلیندمایسین (6/83%)، فراوانی بالایی را نشان دادند. در هر دو گروه، تایپ کپسولی III (4/14%) و بعد از آن بهترتیب تایپهای کپسولی II (9/7%)، Ib (2/7%) و V (5/6%) بیشترین فراوانی را داشتند. تایپهای کپسولی VIII ,VII Ia و VI در هیچ یک از ایزولهها تشخیص داده نشد. فراوانی تایپهای کپسولی III، Ib، II و V افزایش معنیداری را در سویههای مقاوم به آنتیبیوتیک نشان داد.
نتیجهگیری: نتایج ما مشخص کرد که فراوانی بالای تایپهای کپسولی استرپتوکوک آگالاکتیه در مادران باردار، نقش مهمی در افزایش مقاومت به آنتی بیوتیکهای مختلف دارد.
چاپ شده
شماره
نوع مقاله
مجوز
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.