بررسی اثر خاصیت ضدمیکروبی عصاره‌های الکلی گل محمدی و آلوئه‌ورا بر باکتری اشرشیاکلی

نویسندگان

  • Neda Bakhshabadi1 1- دانشگاه آزاد اسلامی- واحد قوچان- دانشكده فني مهندسي- گروه مهندسي شيمي- کارشناسی ارشد مهندسی شیمی.
  • Hamze Ali Tahmasebi2 2- دانشگاه آزاد اسلامی- واحد قوچان- دانشكده فني مهندسي- گروه مهندسي شيمي- استادیار.
  • Reza Besharati3 3- دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی- دانشكده پزشكي- گروه میکروبیولوژی- مربی.

DOI::

https://doi.org/10.22100/jkh.v10i4.769

کلمات کلیدی:

عصاره، گل محمدی، آلوئه‌ورا، اثر ضدمیکروبی، اشریشیاکلی

چکیده

مقدمه: عصاره‌ها و اسانس‌های گیاهی در زمینه پزشکی و صنایع غذایی کاربرد فراوانی دارند و دارای خاصیت ضدمیکروبی در برابر طیف وسیعی از میکروارگانیزم‌ها می‌باشند. در این تحقیق اثر ضدمیکروبی عصاره‌های اتانولی گل محمدی و آلوئه‌ورا نسبت‌به باکتری اشرشیاکلی مورد بررسی قرار گرفت.

مواد و روش‌ها: عصاره‌گیری به‌روش خیساندن انجام گرفت، پس از تهیه عصاره‌ها، برای تعیین اثر ضدمیکروبی عصاره‌های اتانولی گل محمدی و آلوئه‌ورا نسبت‌به باکتری E.coli از روش انتشار در آگار diffusion) (Agar استفاده شد و حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) با استفاده از روش رقت لوله تعیین گردید.

نتایج: نتایج نشان داد که عصاره اتانولی گل محمدی نسبت‌به عصاره اتانولی آلوئه‌ورا اثر ضدمیکروبی بیشتری در برابر باکتری اشرشیاکلی دارد. قطر هاله و حداقل غلظت مهارکنندگی برای عصاره اتانولی گل محمدی به‌ترتیب برابر 14mm و g/mlµ25MIC=  و قطر هاله و حداقل غلظت مهارکنندگی برای عصاره اتانولی آلوئه‌ورا به‌ترتیب برابر 7mm و g/mlµ50MIC=  بود.

نتیجه‌گیری: عصاره گل محمدی نسبت‌به عصاره آلوئه‌ورا دارای اثر ضد‌میکروبی بیشتری بوده است همچنین ترکیب عصاره اتانولی گل محمدی و آلوئه‌ورا باعث کاهش خاصیت ضدمیکروبی این عصاره‌ها گردید.

 

مراجع

Osman AG, Koutb M, Sayed Ael-D. Use of hematological parameters to assess the efficiency of quince (Cydonia oblonga Miller) leaf extract in alleviation of the effect of ultraviolet-A radiation on African catfish Clarias gariepinus. Journal of photochemistry and Photobiology 2010;99:1-8.

Malakootian M, Hatami B. Survey of Chemical Composition and Antibacterial Activity of Rosmarinus Officinalis Essential oils on

Escherichia Coli and Its Kinetic. Journal of Tolo Health Yazd Research 2013;4:1-13.

Tavassoli S, Mousavi SM, Emam-Djomeh Z, Razavi SH. Comparative study of the antimicrobial activity of rosmarinus officinalis l. essential oil and methanolic extract. Middle-East Journal of Scientific Research 2011;9:467-71.

Gachkar L, Yadegari D, Rezaei M B, et al. Chemical and biological characteristics of Cuminum cyminum and Rosmarinus officinalis essential oils. Food Chemistry 2007;102:898-904.

Morgananthan G, Pabbithi S. Antimicrobial constituents from plants. International ResearchJournal of Pharmacy 2012;3:5-9.

Abdel- Massih R, Abdou E, Baydoun E, Daoud Z. Antibacterial activity of the extracts obtained from rosmarinus officinalis, origanum majorana, and trigonella foenum-graecum on highly drug-resistant gramnegative bacilli. Journal of Botany 2010;9:1-8.

Magaji MG, Anuka JA, Abdu-Aguye I, Yaro AH, Hussaini IM. Preliminary studies on anti-inflammatory and analgesic activities of Securinega virosa (Euphorbiaceae) in experimental animal models. Journal of Medicinal Plants Research 2008;2:39-44.

Huang ZR, Lin YK, Fang JY. Biological and pharmacological activities of squalene and related compounds: Potential Uses in Cosmetic Dermatology. Molecules 2009;14:540-54.

Renisheya Joy Jeba Malar T, Johnson M, Nancy Beaulah S, Laju R S, Anupriya G, Renola Joy Jeba Ethal T. Anti-Bacterial and Antifungel Activity of AloeVera Gel extract. International Journal of Biomedical and Advance Research 2012;3:184-187.

Lalitha Devi D, Srinivas B, Bandaru Narasinga Rao. An evaluation antimicrobial activity of Aloe barbadensis miller (Aloe vera) gel extract. Journal of Pharmaceutical and Biomedical Sciences 2012; 21:1-4.

Bashir A, Saeed B, Mujahid TY, Jehan N. Comparative study of antimicrobial activities of Aloe vera extracts and antibiotics against isolates from skin infections. African Journal of Biotechnology 2007;10:3835-40.

Kurhade B, Vite MH, Nangude SL. Antibacterial activity of rosadamascena miller. International Journal of in Pharmaceutical and Biomedical Sciences 2011;10:1015-20.

Geoffrey A, McKay SB, Francis F, Arhin T, Adam K, Belley G, et al. Time-kill kinetics of oritavancin and comparator agents against staphylococcus aure us, enterococcus faecalis and enterococcus faecium. Journal of Antimicrobial Chemotherapy 2009;63:1191-9.

Eloff JN. Which extractant should be used for the screening and isolation of antibicrobial components from plants. Journal of Ethnopharmacolog y 1998;60:1-8.

Agarry OO, Olaleye MT, Bello-Michael CO. Comparative antimicrobial activities of aloe vera gel and leaf. African Journal of Biotechnology 2005;4:1413-4.

Nejatzadeh-Bandozi F. Antibacterial activities and antioxidant capacity of Aloe vera. Org Med Chem Lett 2013;3:5.

Halawani EM. Antimicrobial activity of Rosa damascena petals extracts and chemical composition by gas chromatography-mass spectrometry (GC/MS) analysis. African Journal of Microbiology Research 2014;8:2359-67.

دانلود

چاپ شده

2015-09-28

شماره

نوع مقاله

مقاله پژوهشي

مقالات بیشتر خوانده شده از همین نویسنده

<< < 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 > >>