بررسی اثر چای سبز بر برخی فاکتورهای بیوشیمیایی، پارامترهای التهابی و آنتی اکسیدانی بیماران با نارسایی عروق کرونر قلب

Shahab Asadi1 0000-0001-5427-7716
, Amirmansour Alavi Naeini1
, Ali Esmaeli Nadimi2
, Mahmood Sheikh Fathollahi3
1- گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
2- گروه داخلی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، رفسنجان، ایران.
3- گروه پزشکی اجتماعی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، رفسنجان، ایران.

چکیده


مقدمه: نارسایی عروق کرونر قلب از علل عمده مرگ و میر و ناتوانی است. این مطالعه با هدف تعیین اثر این نوشیدنی بر فاکتورهای بیوشیمیایی، التهابی و آنتی‌اکسیدانی در بیماران با گرفتگی عروق کرونر اجرا گردید.

مواد و روش‌ها: این مطالعه کار آزمایی بالینی در شهرستان رفسنجان در جنوب شرقی ایران از مهرماه 1395 الی فروردین 1396 انجام گرفت. 72 بیمار با گرفتگی عروق کرونر در دو گروه مداخله و شاهد قرار گرفتند. به گروه مداخله روزانه 4 عدد چای سبز کیسه‌ای به مدت 8 هفته داده شد و ارزیابی‌های آنتروپومتری، بیوشیمیایی، آنتی‌اکسیدانی، فشارخون، قبل و بعد از مداخله در دو گروه انجام گرفت. آنتی‌اکسیدان‌های دریافتی و تغییر رژیم غذایی در طول مداخله مورد ارزیابی قرار گرفت.

نتایج: میانگین و انحراف معیار سن و وزن بیماران در گروه مورد به ترتیب 78/11±78/60 سال و 62/11±03/73 کیلوگرم و در گروه کنترل 8/10± 6/62 سال و 2/12 ±03/74 بود. دو گروه از لحاظ سن، جنس و BMI جور شدند. سطح تحصیلات، سابقه بیماری قلبی، سوء مصرف مواد، سیگار و دریافت آنتی‌اکسیدان‌های غذایی در دو گروه اختلاف معنی‌داری نداشت. مصرف چای سبز در گروه مداخله باعث کاهش معنی‌داری در وزن، شاخص توده بدنی و دور کمر، تری‌گلیسیرید، MDA، اینترلوکین-6، قند خون ناشتا و فشار‌خون گردید (P<0.05) میانگین HDL و TAC نسبت به قبل از مداخله به طور معناداری افزایش یافت.(P<0.05)

نتیجه‌گیری: چای سبز به مدت 8 هفته در بیماران عروق کرونر اثرات مفیدی در کاهش وزن و BMI و دور کمر دارد و همچنین باعث اصلاح پروفایل لیپیدی، پارامترهای آنتی‌اکسیدانی و کاهش فشار خون سیستولیک و دیاستولیک بیماران می‌شود.


واژه های کلیدی


چای سبز، گرفتگی عروق کرونر، آنتی‌اکسیدانت، پروفایل لیپیدی، فشارخون

تمام متن:

PDF

مراجع


Mendonça MI, Reis RPD, Brehm A. Prediction of Coronary Heart Disease Risk in a South European Population: A Case-Control Study. Coronary Artery Diseases: InTech 2012. doi:10.5772/29995

Sayols-Baixeras S, Lluís-Ganella C, Lucas G, Elosua R. Pathogenesis of coronary artery disease: focus on genetic risk factors and identification of genetic variants .Appl Clin Genet 2014;7:15-32. doi:10.2147/TACG.S35301

McCullough PA. Coronary artery disease. Clinical Journal of the American Society of Nephrology 2007;2:611-6.

Mendis S, Puska P, Norrving B. Global atlas on cardiovascular disease prevention and control. World Health Organization 2011:p. 164.

Islam MA. Cardiovascular effects of green tea catechins: progress and promise. Recent patents on cardiovascular drug discovery 2012;7:88-99.

Wolfram S. Effects of Green Tea and EGCG on Cardiovascular and Metabolic Health. J Am Coll Nutr 2007;26:373S-88S.

Sanchis-Gomar F, Perez-Quilis C, Leischik R, Lucia A. Epidemiology of coronary heart disease and acute coronary syndrome. Ann Transl Med 2016;4:256. doi:10.21037/atm.2016.06.33

Masoumi MA, Saeidi MR, Piri F, Abdoli GR. Epidemiological Evaluation of Coronary Artery Disease (CAD) in Patients Referred to Cardiovascular Centers of Kermanshah (2001-2002). Journal of Kermanshah University of Medical Sciences (J Kermanshah Univ Med Sci) 2004;8:e81336.

Finegold JA, Asaria P, Francis DP. Mortality from ischaemic heart disease by country, region, and age: statistics from World Health Organisation and United Nations. Int J Cardiol 2013;168:934-45. doi:10.1016/j.ijcard.2012.10.046

Buja LM. Coronary Artery Disease. In: Willerson JT, Holmes DR, editors.: Springer London; 2015. p. 1.

Khan N, Mukhtar H. Tea and Health: Studies in Humans. Curr Pharm Des 2013;19:6141-7.

da Silva Pinto M. Tea: A new perspective on health benefits. Food Research International 2013;53:558-67. doi:10.1016/j.foodres.2013.01.038

Sherwani SK, Bashir A, Haider SS, Shah MA. Thrombolytic potential of aqueous and methanolic crude extracts of. Journal of Pharmacognosy and Phytochemistry 2013;2(1):125-29

Mbata T, Debiao L, Saikia A. Antibacterial activity of the crude extract of Chinese green tea (Camellia sinensis) on Listeria monocytogenes. African journal of Biotechnology 2008;7.

Sabhapondit S, Karak T, Bhuyan LP, Goswami BC, Hazarika M. Diversity of catechin in northeast Indian tea cultivars. Scientific World Journal 2012;2012:485193. doi:10.1100/2012/485193

Hamilton-Miller JM. Antimicrobial properties of tea (Camellia sinensis L). Antimicrob Agents Chemother 1995;39:2375-7.

Hassanain E, Silverberg JI, Norowitz KB, Chice S, Bluth MH, Brody N, et al. Green tea (Camelia sinensis) suppresses B cell production of IgE without inducing apoptosis. Ann Clin Lab Sci 2010;40:135-43.

Choi YB, Kim YI, Lee KS, Kim BS, Kim DJ. Protective effect of epigallocatechin gallate on brain damage after transient middle cerebral artery occlusion in rats. Brain Res 2004;1019:47-54. doi:10.1016/j.brainres.2004.05.079

Koutelidakis AE, Rallidis L, Koniari K, Panagiotakos D, Komaitis M, Zampelas A, et al. Effect of green tea on postprandial antioxidant capacity, serum lipids, C-reactive protein and glucose levels in patients with coronary artery disease. Eur J Nutr 2014;53:479-86. doi:10.1007/s00394-013-0548-0

Suliburska J, Bogdanski P, Szulinska M, Stepien M, Pupek-Musialik D, Jablecka A. Effects of green tea supplementation on elements, total antioxidants, lipids, and glucose values in the serum of obese patients. Biol Trace Elem Res 2012;149:315-22. doi:10.1007/s12011-012-9448-z

Kuriyama S, Shimazu T, Ohmori K, Kikuchi N, Nakaya N, Nishino Y, et al. Green tea consumption and mortality due to cardiovascular disease, cancer, and all causes in Japan: the Ohsaki study. JAMA 2006;296:1255-65. doi:10.1001/jama.296.10.1255

Sano J, Inami S, Seimiya K, Ohba T, Sakai S, Takano T, et al. Effects of green tea intake on the development of coronary artery disease. Circ J 2004;68:665-70.

Miller PE, Zhao D, Frazier-Wood AC, Michos ED, Averill M, Sandfort V, et al. Associations of Coffee, Tea, and Caffeine Intake with Coronary Artery Calcification and Cardiovascular Events. Am J Med 2017;130:188-97. e5. doi:10.1016/j.amjmed.2016.08.038

Rietveld A, Wiseman S. Antioxidant effects of tea: evidence from human clinical trials. J Nutr 2003;133:3285S-92S. doi:10.1093/jn/133.10.3285S

Il'yasova D, Martin C, Sandler RS. Tea intake and risk of colon cancer in African-Americans and Whites: North Carolina colon cancer study. Cancer Causes Control 2003;14:767-72.

Zuo Y, Chen H, Deng Y. Simultaneous determination of catechins, caffeine and gallic acids in green, Oolong, black and pu-erh teas using HPLC with a photodiode array detector. Talanta 2002;57:307-16.

Wu CD, Wei GX. Tea as a functional food for oral health. Nutrition 2002;18:443-4.

McKay DL, Blumberg JB. The role of tea in human health: an update. J Am Coll Nutr 2002;21:1-13.

Saito E, Inoue M, Sawada N, Shimazu T, Yamaji T, Iwasaki M, et al. Association of green tea consumption with mortality due to all causes and major causes of death in a Japanese population: the Japan Public Health Center-based Prospective Study (JPHC Study). Ann Epidemiol 2015;25:512-8. e3. doi:10.1016/j.annepidem.2015.03.007

Tachjian A, Maria V, Jahangir A. Use of herbal products and potential interactions in patients with cardiovascular diseases. J Am Coll Cardiol 2010;55:515-25. doi:10.1016/j.jacc.2009.07.074

Bogdanski P, Suliburska J, Szulinska M, Stepien M, Pupek-Musialik D, Jablecka A. Green tea extract reduces blood pressure, inflammatory biomarkers, and oxidative stress and improves parameters associated with insulin resistance in obese, hypertensive patients. Nutr Res 2012;32:421-7. doi:10.1016/j.nutres.2012.05.007

Brown AL, Lane J, Holyoak C, Nicol B, Mayes AE, Dadd T. Health effects of green tea catechins in overweight and obese men: a randomised controlled cross-over trial. Br J Nutr 2011;106:1880-9. doi:10.1017/S0007114511002376

Suzuki-Sugihara N, Kishimoto Y, Saita E, Taguchi C, Kobayashi M, Ichitani M, et al. Green tea catechins prevent low-density lipoprotein oxidation via their accumulation in low-density lipoprotein particles in humans. Nutr Res 2016;36:16-23. doi:10.1016/j.nutres.2015.10.012

Wu AH, Spicer D, Stanczyk FZ, Tseng CC, Yang CS, Pike MC. Effect of 2-month controlled green tea intervention on lipoprotein cholesterol, glucose, and hormone levels in healthy postmenopausal women. Cancer Prev Res (Phila) 2012;5:393-402. doi:10.1158/1940-6207.CAPR-11-0407

Clark AM. Natural products as a resource for new drugs. Pharmaceutical research 1996;13:1133-41.

Moradi H, Kolahdozi S, Ahmadi Kani Golzar F, Arabzade H, Asjodi F, Rezvan K. The effects of eight weeks resistance training and green tea supplementation on cardiovascular risk factors in overweight men. J Shahrekord Univ Med Sci 2014;16:77-87. [Persian].

Hsu CH, Tsai TH, Kao YH, Hwang KC, Tseng TY, Chou P. Effect of green tea extract on obese women: A randomized, double-blind, placebo-controlled clinical trial. Clin Nutr 2008;27:363-70. doi:10.1016/j.clnu.2008.03.007

Chen IJ, Liu CY, Chiu JP, Hsu CH. Therapeutic effect of high-dose green tea extract on weight reduction: A randomized, double-blind, placebo-controlled clinical trial. Clin Nutr 2016;35:592-9. doi:10.1016/j.clnu.2015.05.003

Nogueira LP, Nogueira Neto JF, Klein MR, Sanjuliani AF. Short-term Effects of Green Tea on Blood Pressure, Endothelial Function, and Metabolic Profile in Obese Prehypertensive Women: A Crossover Randomized Clinical Trial. J Am Coll Nutr 2017;36:108-15. doi:10.1080/07315724.2016.1194236

Ohmori R, Kondo K, Momiyama Y. Antioxidant Beverages: Green Tea Intake and Coronary Artery Disease. Clin Med Insights Cardiol 2014;8(Suppl 3):7-11. doi:10.4137/CMC.S17072

Peng X, Zhou R, Wang B, Yu X, Yang X, Liu K, et al. Effect of green tea consumption on blood pressure: A meta-analysis of 13 randomized controlled trials. Sci Rep 2014;4:6251. doi:10.1038/srep06251

Onakpoya I, Spencer E, Heneghan C, Thompson M. The effect of green tea on blood pressure and lipid profile: a systematic review and

meta-analysis of randomized clinical trials. Nutr Metab Cardiovasc Dis 2014;24:823-36. doi:10.1016/j.numecd.2014.01.016

Ohmori R, Kondo K, Momiyama Y. Antioxidant beverages: green tea intake and coronary artery disease. Clin Med Insights Cardiol 2014;8(Suppl 3):7-11. doi:10.4137/CMC.S17072

Venables MC, Hulston CJ, Cox HR, Jeukendrup AE. Green tea extract ingestion, fat oxidation, and glucose tolerance in healthy humans. Am J Clin Nutr 2008;87:778-84. doi:10.1093/ajcn/87.3.778




DOI: 10.22100/jkh.v13i3.1211

Smiley face
محتویات مجله دانش و تندرستي در علوم پایه پزشکی تحت پوشش قوانین حق نشر و تکثیر بین المللی (CC-BY-NC) است. طبق این مجوز همه استفاده کنندگان اجازه مطالعه، کپی و توزیع مطالب مجله برای مقاصد غیر تجاری منوط به ارجاع به کار دارند.
©این سایت با استفاده از ojs ایجاد شده است. انتشار مطالب سایت با ذکر منبع بلامانع است.